2010. május 26., szerda

Bölcsi, mini depi, csalánkiütés, záporok

... címszavakban az utóbbi pár napot így lehetne összefoglalni

Péntek délelőtt megkaptuk az értesítést, hogy Rolit felvették bölcsibe. Igaz, nem abba, ahová első helyen szerettem volna (az közelebb lett volna, és sok ismerős jár oda). De ez sem rossz, ma voltunk beiratkozni, picit belestünk a szobákba.
Ami a legjobb, hogy hatalmas nagy kertje van, teljesen felújított eu-s játékokkal, pici tóval. Lehet mocizni, vannak mindenféle 4kerekű járművek (és ugye most ez a legfontosabb ;) ) Azok a gondozók, akikkel találkoztunk egytől egyik segítőkészek, barátságosak, fiatalok (max. 40) mindegyikük külön köszönt Rolinak is. Július 2-án lesz az 1. szülői, akkor találkozunk majd a csoport gondozónőjével is, választunk majd jelet is. Augusztus második hetétől kértem a beszoktatást, remélem, nem fognak nemet mondani.
Rolinak annyira tetszett, hogy amikor elindultunk hazafelé, folyamatosan mondogatta, hogy „vissza bűcsi” .
Ismerős itt is lesz, a házból egy kisfiú szintén ide fog járni szeptembertől.

Ma babakocsival mentünk, hogy mégis képben legyek, hogy az 5 perces autó utat milyen gyorsan teszem meg gyalog, kb 20 perc alatt értünk oda (a másik bölcsi kb fele távolságban van). Ha nagyon nem lesz kedvünk gyalogolni/babakocsizni, akkor itt a házunk mögött ha felszállunk a villamosra 5 megállót kell mennünk, és a megállóval szemben van a bejárat. Hazafelé sajnos nem ennyire egyszerű a bkv-zás, mert csak egyirányú a villamos sín, és hogy visszafelé hol és mire kell felszállni, hogy minél hamarabb hazaérjünk, azt még számomra homály fedi ;)

Hétfő reggelre Roli karján kijöttek apró kiütések, a vicces az volt, hogy 5 perccel később nem láttam őket… átvándoroltak az arcára, majd onnan a lábára, és végül bebarangolták az egész testét. A mindenféle himlőket gyorsan kizártuk, mert láza nem volt, és a pöttyök tényleg vándoroltak (szó szerint) a testén. Zoli belevetette magát az internetbe, és minden oldal a csalánkiütést dobta ki.
Azért a biztonság kedvéért tegnap délelőtt elvittem a gyerekorvoshoz, aki igazolta a gyanunkat. Valami allergén reakciót váltott ki nála, hogy micsoda, azt nem tudjuk, már mindent számba vettünk, az időjárástól, a kajákig, mosószereket, öblítőt mindent, de nem tudjuk mi lehet a kiváltó ok. Mivel viszketett is neki, kapott Fenistil cseppeket (3*10 csepp).
Az egészben az a poén, hogy amikor tegnap a dokinál voltunk, nem volt rajta sehol hatalmas folt, csak a mellkasán egy teljesen halvány rózsaszín foltocska benne két pici fehér pöttyöcske…. bezzeg előtte itthon a hisztinél az egész feje vörös volt, és tele volt pöttyökkel is….

Vasárnap Anyuéknál voltunk, tesóm is ott volt egyedül (a barátnője most Athénban dolgozik), valószínűleg Norbival most pár hétig nem találkozunk, mert megy a hétvégén Marokkóba dolgozni 3 hétre (legalábbis tegnap még ezt mondta, ez az ő cégüknél percről-percre változik).


(Nagybácsival -Múni bácsi(Norbi) a homokozóban)

Hétfőn voltunk délelőtt a Városligetben, van ott egy nagy játszótér, tele gyerekkel (igaz, felnőtt kb kétszer annyi volt), nem volt egy nagy élmény, többet nem hiszem, hogy megyünk.

Ja igen, hogy miért voltam szombaton mini depis? Mert ekkor tudatosult bennem, hogy lassan megszakad ez a szimbiózis kettőnk között Rolival. Tudom, hogy ez a természetes, hogy el kell őt engedni, de akkoris olyan nehéz. Még csak most született :)

Tegnap este elmentünk tornázni, jó volt, ömlött rólam a víz. Haza nem tudtunk jönni, mert szakadt az eső, de szerencsére a pasijaim eljöttek értünk autóval. Eközben picit beáztunk, a hálóba, és Roli szobájába a zárt ablakon keresztül becsurgott a víz, a gyerekszobába a szőnyeg pár centin átázott.

A záporok elöli menekülés pedig az összes napunkban szerepelt, ma sikerült kicsit megáznunk Rolival, de nem volt vészes.

1 megjegyzés:

  1. Teljesen megertem a minidepidet, persze tudja az ember lanya, hogy ez az elet rendje, de akkor is nagyon nehez elengedni a gyerekeket. Különösen mikor elöször hagyod majd ott, az lesz nehez, en is sirtam az ajto mögött, de par het, es megszokod es meglatod, jot is fog tenni Neked is (lesz par szabad orad CSAK Magadra) es Rolinak is, hogy közössegben lesz :) Örülök, hogy tetszik a bölcsi, a kert nagy elöny es az is jo, hogy szimpik az ovonenik! Hanyan lesznek egy csoportban?
    Kiütese elmult mar?
    Szep hetet Nektek es elvezzetek ki meg az együtt töltött idöt!!!! :)

    VálaszTörlés