2010. május 21., péntek

Robin Hood (2010)


Ma délután moziban voltunk, hogy utoljára mikor is néztünk filmet széles vásznon? Húúú, hát akkor még Roli pocaklakó volt, szóval úgy kb valamivel több, mint 2 éve.

Már többször próbáltunk olyan filmet keresni, ami mindkettőnknek megfelel, de valahogy nem találtunk, pontosabban 1 volt ez idő alatt, mégpedig a Tarantino-s Becstelen Brigantyk, de valamiért nem jutottunk el akkor, amikor még játszották moziban, így maradtunk itthon, de dvd-n megnéztük.

Viszont két hete, amikor megláttuk a tv-ben az új Robin Hood előzetest egyszerre vágtuk rá, hogy ezt látnunk kell „élőben”.

Tegnap elolvastunk pár filmkritikát, habár én ezekre nem nagyon adok, mindenki maga dönti el, hogy miért tetszik/nem tetszik az adott film, persze, ha egy filmről 10/10 csak rosszat ír, akkor nem nézem meg (legalábbis nem moziban).

Na szóval, a film.
Nekem bejött. Most persze nem fogom leírni, hogy miről szólt, mert akit érdekel, úgyis megnézi, és nem lőném le a „poént”. Nagyon látványos, igazából a Gladiátor után nem is várható el más a stábtól (ugyanaz a rendező: Ridley Scott, a főszereplő pedig Russell Crowe). A történelmi igazsághoz nem tudok hozzászólni – de ahogy olvastam, nem sok köze van a valósághoz (mint ahogy anno a Trója is nagyon tetszett, pedig köze nem volt a történelemhez).
A szerelmi szál sem nyomja el az eseményeket. Kevés poén van benne (szófordulatok), de azok ütnek rendesen.
A játékidő a megjelent 148 perc helyett „csak” 120 volt.
Nekünk tetszett, a szereplők, a látvány, az effektek és még a történet is.

Bízom benne, hogy a következő moziba menésig nem fog újabb 2 év eltelni!

1 megjegyzés:

  1. Huuu de jo Nektek, hogy eljutottatok moziba, en mar nem is emlekszem, hogy nez ki belülröl egy mozi :) igaz, tevet sem nagyon nezek, de egy jo filmet azert szivesen megneznek mar..
    Nekem eddig a Kevin Costneres Robin Hood volt a kedvencem, azert ezt is megneznem szivesen.
    Jol vagytok? 7vegetek jol telt? puszi

    VálaszTörlés