2010. július 11., vasárnap

2 év+1 nap ( a megkésett szülinapi bejegyzés)





Nem tudom, hogy más hogy éli meg a saját gyereke születésnapját, de én elég intenzíven. Ilyenkor újra lejátszom magamban 2008. július 10.-ét, és az azóta eltelt időszakot.
Gyorsan lezongorázva ezek történtek velünk az elmúlt 2 évben:
Családdá értünk, Z. Apává, én pedig Anyává. Nem volt kis feladat, de talán sikerült eddig jól teljesítenünk.

Roli érkezése gyors volt, ezt a tempót azóta sem sikerült lelassítani, folyton pörög, mindig minden azonnal kell, de mit várjon el az ember a saját gyerekétől, ha ő sem a türelem mintapéldánya….

Ő a mi tükrünk. Tőle kapjuk a legtöbb mosolyt, a legtöbb szeretetet, a legőszintébb érzelmeket, a legtöbb hisztit, és a legtöbb könnyet. A könnyek vica - verza működnek. A születése óta sokat sírtunk, ő és én, volt hogy együtt, pl a kezdeti hasfájások alkalmával, vagy pedig a fogzás idején. Volt, hogy külön, pl egy olyan éjszaka után, amikor nem aludtunk valami miatt, de nappal ugyanúgy mennie kellett tovább mindennek, mintha 8 órát aludtam volna egyhuzamban. Vagy amikor először ment el Z dolgozni Roli születése után 2 héttel, és teljesen kétségbe estem, hogy mi lesz velem/velünk kettesben, mit fogunk csinálni?!

Rácsodálkoztunk minden apró történésre, hogy hogyan lesz egy magatehetetlen „csomagból” igazi kisfiú. Örültünk az első mosolynak, az első önálló felülésnek, felállásnak, az első fogacskának, az első igazi falatnak, az első szónak, az első ölelésnek, az első igazi kacajnak, az első lépéseknek, az első puszinak.

Úgy szeretjük, ahogy van, szeretjük az alkalmi süketségét, a hisztijeit, habár ezt néha elég nehéz tolerálni, de ez hozzá tartozik, mi is így kezdtük az életünket. Mindenki így kezdte…. Tényleg néha minden arcizmom megfeszül, és minden idegszálammal azon vagyok, hogy fel ne robbanjak, de tudom, hogy neki sem lehet könnyű velünk.

Előttünk van még sok-sok ismeretlen dolog, az élet sok kicsi és nagy meglepetést tartogat még Roli számára (és számunkra is).
Remélem, hogy még sok sok szülinapot fogunk együtt tölteni és kívánom Neked kicsi Csipi, hogy mindig maradj ilyen vidám és kiegyensúlyozott, és érj el mindent az életben, amit szeretnél!!!

2007. nov. (az első fénykép)


2008.07.11. (a születés után kb. 12 órával)


2009. 07.10. (az 1. szülinap)




Ezúton még egyszer nagyon köszönöm Roli nevében a szülinapi gratulációkat mindenkinek, akinek eszébe jutott :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyon sok boldogsagot kivanunk mi is Rolinak! Jol sikerült az ünneples? Ö is olyan nagyfiu mar, hihetetlen, mennyit valtoztak egy ev alatt! Majd tegyel fel tortas es ajandekos kepeket is :)
    Sok puszi Nektek!

    VálaszTörlés