2010. július 3., szombat

Szülői szülőként

Tegnap megvolt a nagy nap, túlestünk életünk első szülői értekezletén szülőként:)

Először kicsit fura volt, hogy ott állok jegyzetfüzettel a kezembe, és szorgosan írogatom a fontosabbnál fontosabb információkat, de aztán úgy belejöttem a dologba, mintha világ életemben ezt csináltam volna ;)

Délután 4kor kezdődött a szülői, először a bölcsi udvarán volt egy közös megbeszélés, ahol elhangzottak a nagyon fontos, mindenkire vonatkozó infók, majd felsorakoztak a gondozónők és elsorolták, hogy melyik gyerkőcöt hová sorolták be. Roli a Gomba csoportba került, rajta kívül még 9 „kezdő” és 4 „nagy” fog ide járni. Sajnos egyetlen ismerőssel nem került össze, de ez tegnap nem nagyon zavarta. Miután mindenki megtalálta a saját csoportját bementünk a csoportszobába, amit a picik egyből birtokba vettek – konkrétan mindent szétpakoltak, megnéztek, leszedtek, összeszereltek – mi szülők pedig a gondozónőkkel együtt picit feszengtünk. De aztán gyorsan oldottá vált a hangulat (köszönhetően az apróságoknak). Kiosztásra kerültek a jelek, Rolinak a csizma jutott (de még mindig ez volt a legférfiasabb), szerencsére ez még az én rajztudásomat sem teszi próbára, így talán nem fognak elkeveredni már az első nap a cuccai ;)

Mi leszünk az elsők a beszoktatásnál: augusztus 9-én (hétfőn) reggel 9re megyünk, első nap 1 órára, majd az első héten minden nap 1-1 órával növeljük az ott töltött időt, így (talán) péntekre elérjük az alvásidőt is. Az első héten én is bent leszek vele (ha igényli), a második hetet pedig majd meglátjuk.

A gondozónők szimpatikusak ( legalábbis most még annak tűnnek), középkorúak, mindkettőjüknek van saját gyereke is.

Jönnek majd valamikor családlátogatásra is. Kell írnunk egy „fogalmazást” Roli egy napjáról, hogy ők is képben legyenek Roliilag. Lesz saját szekrénykéje, cipőtartója, fogasa, mind ellátva a csizmával.

A szülői kb 1,5 órás volt, utána a szülők felszámolták a gyerekek okozta káoszt, én pedig megpróbáltak R-t levadászni, mert a kis szemfüles észrevette, hogy a szomszéd csoportszoba ajtaját (felelőtlenül) nyitva hagyták, és egyből bestartolt az ott lévő játékosszekrényhez, és elkezdte kipakolni az autókat…. Amikor Znek sikerült kicsalnia a szobából, akkor a folyosón észrevett egy bébitaxit és egy kismotort, amiket szintén ki kellett próbálni, majd amikor végre kijutottunk az ajtón, akkor az udvari játékokat kellett birtokba venni. Így mi voltunk azok, akik utoljára hagyták el a bölcsőde épületét :)

Remélem, augusztusban sem lesz gond a lelkesedéssel!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése