2010. október 18., hétfő

Fantom, vizibolha, bölcsialvás

Ez a hétvégénk sem volt éppen itthon ülős, konkrétan itthon szombat délelőtt voltunk csak, leszámítva az éjszakákat.

Még mielőtt belemerülnék a 7vége ecsetelésébe, íme pár fotó, hogyan alszik gyermekünk péntek délután a bölcsiben:

Péntek este színházban voltunk Zvel, még szülinapomra kaptunk 2 jegyet Az Operaház fantomjára.

Nálunk „az ember mindig többet vár” elve érvényesült, az első felvonást végig küzdöttük, voltak olyan pillanatok, hogy legszívesebben kijöttünk volna az előadásról, de a második felvonás némileg kárpótolt bennünket. Ezzel a véleménnyel nem akarok senkit sem megbántani/megsérteni, de mivel szerintem az ember azért megy színházba/moziba, hogy teljesen ki tudja kapcsolni a külvilágot arra a 2-2,5 órára (amire kifizet nem kevés pénzt - oké, jelen esetben ajándékba kaptuk), de mivel ezt a teljes kikapcsolódást nem kaptam/kaptuk meg így kissé csalódottan jöttünk haza.

A szereplők közül néhány név: Szerednyey Béla, Fonyó Barbara, Magyar Bálint, a Fantom pedig Csengeri Attila (hm, hát ő az, aki nem győzött meg), Galbenisz Tomas

Szombat délelőtt takarítottunk, polcot szereltünk, átjöttek tesómék az új autójukkal, ebéd után közösen aludtunk egyet, délután 4re pedig usziba mentünk. Mostanában eléggé hektikus ez az usziba járás, mert ha R beteg, akkor nem megyünk, és sajna emiatt elég sok alkalom kimaradt.

Ennek ellenére nagyon kis ügyes volt, merült sokat, aminek bizonyítékául pár fotó:


Vasárnap Anyuéknál voltunk, Rolit alig lehetett becsábítani az udvarról, a 2 órás délutáni alvást és az ebédet leszámítva szinte végig kint volt fél 12től negyed 7ig. Motorozott, triciklizett, söpört, pakolt, összetört 1 tojást :), összegyűjtött egy csomó bogyót, gesztenyét, csigát…

Ma reggel pedig minden zokszó nélkül ment bölcsibe, igaz a terem ajtajában közölte, hogy ő nem játszik… - ezt újabban mindig elmondja, de délutánonként folyton „lebukik”, mert mindig teljesen bele van merülve a játékba, amikor megyek érte ;)

2 megjegyzés:

  1. Ajjaj, sajnálom a rossz Fantom-élményt... Pedig hidd el, van olyan Fantom, akit az ember libabőrrel hallgat sokadszorra is (Posta Victor). A Jézus Krisztust pedig nehogy megnézzétek a szereposztás ismerete nélkül, mert abban is Csengeri az egyik címszereplő.

    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Szia Szilvi! Köszi az infót, de idén nem hiszem, hogy megyünk még színházba. Láttam, hogy Dunakeszin élsz, az jó, én is ott nőttem fel, és Anyuék még mindig ott laknak:)

    VálaszTörlés