2010. június 10., csütörtök

23

Már csak 1 hónap és szülinap, hihetetlen :)

Milyen újdonságok történtek velünk az elmúlt egy hónapban?

Végleg leszokott a szopizásról… véééééééééééégre, azért már elég régóta csak az alváshoz kellett neki megnyugvásként, de a múlt héten sikerült nélküle is pikkpakk elaludni, és már nem is kérte, én meg nem forszíroztam a témát. Néha még bepróbálkozik, igaz csak éjszaka, de ilyenkor azért könnyen le lehet szerelni azzal a dumával, hogy ilyenkor minden és mindenki alszik.

A szókincse nagyon sokat gyarapodott, már mondja, hogy IGEN (eddig csak „jó” volt), tegnap hallottam tőle, hogy centrifuga, mosógép :) Bejött a képbe az akar(om), és a kér(em), és a Mit csinál Apa/ Aka? Tényleg minden nap hoz valami újat a beszélőkéjében. Valamelyik nap megáll mögöttem a konyhában, és mondja, hogy dobog. Ránézek, és a szívén volt a keze :) Azóta, naponta többször megállapítja, hogy továbbra is dobog ;)

Kaja lehet majdnem bármi, igaz a Mama joghurtos gyümölcsös sütije nem jött be neki, mert nem volt édes, így ez konkrétan a szőnyegen landolt, és szintén a Mama csinált madártejet, ami meg vagy túl hideg volt, vagy túl édes, mindenesetre a kanalat az én számba nyomta a sajátja helyett, és nem madártejnek hívta, hanem madár kakinak…

A viselkedésében is nagy változások zajlanak, elkezdett lökdösődni (a játszótéren egy kb 1 éves kislányt minden ok nélkül fellökött), a játszótéren úgy próbálkozik, hogy átöleli a kiszemelt „áldozatot”, majd lerántja a földre, v. lerántja a motorról.

Tényleg fura, hogy mindjárt szülinapos lesz, de addig még sok minden fog velünk történni (pl: Apa szülinap, bölcsis szülői, elmegyünk nyaralni)

1 megjegyzés:

  1. Hat lassan ünneples lesz :))) na latod, azert csak leszokott ö is a ciciröl, gondolom, Neked ez most mar nagy megkönnyebbüles :)
    Mikor mentek nyaralni? es mikortol fog jarni bölcsibe? Es mit kap a szülinapjara?
    Szep 7veget Nektek, sok puszi

    VálaszTörlés