2010. július 21., szerda

Hétvégénk gyorsban sok tortával


Annyira lusta vagyok, meg inkább olvasok, minthogy leüljek a gép elé a napi szabad 2 órában és begépeljem word-be azt, amit most a blogban olvashattok.

Van pár téma, ami aktuális, és szeretnék is írni róla, de valahogy nem megy. Lehet, hogy alkotói válságba kerültem?! :) :) :)
Na mindegy, a nyaralásos eposzt majd később, inkább jöjjön egy „rövid” hétvégi összefoglaló.

Csütörtökön végre eljutottam oda, hogy megsüssem Roli szülinapi tortáját. Most ne gondoljon senki nagy 3 emeletes tortacsodára, csináltam egy gyors piskótát, rá csoki pudingot, őszibarack és banán karikákat tettem rá, majd némi színtelen és íztelen zselét, és kész. Tuti recept, ez fontos volt, mert a tavalyi egész délutános sütögetős élmény után valahogy nem arra vágytam, hogy mire kész a torta ne kívánjak egy falatot sem belőle. Tavaly ugyanis ez történt :(

Késő délután elmentünk Csepelre a Duna partra, amikor hazajöttünk Z megfürdette R-t, és mikor végeztek, akkor kihoztuk a szobából a tortát rajta a két gyertyával, és az ünnepelt „elfújta” egy kis atyai segítséggel.


Péntek délután átmentünk Z Anyukájához, feljött a Dédi is, volt torta (3 színű), mini zenélős tűzijáték, ajándékok, mi kellhet még egy kétévesnek a vidám délutánhoz?

Szombat délelőtt usziban voltunk, ahol elénekelték Rolinak a Halász Judit féle Boldog születésnapot … hm, mondanom sem kell, hogy potyogtam a könnyeim :). Délután pedig egy baráti családnál (van ilyen szókapcsolat?)voltunk pár órát, ettünk fincsi fagyit, beszélgettünk, és közben persze figyeltük a fiúkat (az ő kisfiúk augusztusban lesz 1 éves)
.
Vasárnap pedig végre eljutottunk Anyukámékhoz is (már 3 hete nem láttuk egymást), előtte megálltunk a Marina parton, mert Z-nek ott volt dolga, mi addig pedig játszóztunk. Tömeg nem volt, ellentétben hatalmas szél, és kb 20 fok. Még sosem voltam ezen a felújított Duna parti részen, tök jól meg van csinálva, játszóterek (kicsiknek-nagyoknak külön), sétány közvetlenül a parton, illetve feljebb a házak mögött. Rolit alig lehetett elhúzni onnan, jöttek mindenféle méretű és sebességű hajók is, szóval volt élmény. Kb fél 12kor értünk anyuékhoz, és egyből ebédeltünk is, mert mindannyian nagyon éhesek voltunk :). Fél 2 körül R elaludt az Apjával egyetemben, mi Anyuval dumáltunk jó sokat, aztán amikor a fiúk felébredtek mi Z-vel elmentünk nagybevásárolni, Roli pedig teljesen lekötötte a nagyszülőket. Mondanom sem kell, nem volt megállás egy percig sem, de élvezte a nagy teret, a szabad levegőt, végig magyarázott, etetett kutyát, cicákat és tyúkokat ill. pipiket is. Morzsolt kukoricát, amit utána odaadott a tyúkoknak. Görgettek valamilyen gumiabroncsot is, történt egy kis baleset is, mindez durván 1,5 óra alatt :). Ja, és ezeket mind ő mesélte el (némi segítséggel) a saját szavaival. Annyira aranyos, amikor látom rajta, hogy gondolkozik, ill. keresi a szavakat :).
Persze itt is volt torta (jelen esetben egy joghurt torta) és ajándékok. Este ¾ 9-re értünk haza…



és ezek után még várt rám egy halom vasalatlan ruha….wow

Ezen a hétvégén gyarapodtunk 2 nagyon szuper mesekönyvvel, pólókkal, egy duplo-s szirénázó, villogós mentőautóval+tartozékaival (hordágy, orvosi táska, dr bácsi), egy 3 beállós garázzsal, és persze ne feledkezzünk meg Tesómék kukás autójáró, amit már bezsebelt R kb 1 hónapja.


Így telt a hétvégénk, sokat nem voltunk itthon, nagyon gyorsan eltelt, jó volt nagyon.

2 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot utólag is a nagyfiúnak! Tényleg jó sűrű, élményekkel teli hétvégétek volt, lesz miből töltekezni uncsibb/nehezebb napokon :-)

    Amit az első két bekezdésben írtál, no azzal én is teljesen így vagyok...lehet, hogy csak a meleg miatt nem megy az írás?...

    VálaszTörlés
  2. Ferilka, köszi szépen a köszöntést :)! Hiányolom is a friss élménybeszámolóidat! De majd talán a jövő héten már jó lesz minden, és belelendülünk az írásba újra :) Szép hetet Nektek!

    VálaszTörlés