Ezt sikerült ma megfőznöm ebédre, nekem és Znek nagyon bejött, Rolinak pedig egyáltalán nem...
Hozzávalók (4-6 személyre):
- · 5 dkg vaj
- · 1 fej vöröshagyma
- · 35 dkg csiperkegomba
- · 2 sárgarépa
- · 15 dkg karfiol
- · 3 ek finomliszt
- · 1,5 liter csirkehúsból készült alaplé
- · 1-1 kávéskanál kakukkfű és tárkony
- · 5 dl tejszín
- · só, bors, petrezselyem
- · 20 dkg csirkemell
A hagymát vágd apróra. A gomba kalapját szeleteld keresztbe, a lábát karikázd fel. A sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel, a karfiolt szedd rózsáira. Olvaszd fel a vajat egy lábasban, add hozzá a hagymát és párold 5 percig. Add hozzá a sárgarépát, a gombát, és a karfiolt, párold tovább, amíg megpuhulnak. Hintsd meg liszttel, jól keverd el és fokozatosan add hozzá a csirekhúslevet, a kakukkfüvet és a tárkonyt. Forrald fel, és kis lángon főzd 10 percet. Ha elkészült, keverd hozzá a tejszínt, a petrezselymet, ízesítsd sóval és borssal (de szerintem nem kell, mert az én leveskockám elég sós volt).
Ha csirkehúst is teszel bele, akkor amikor a hagyma megpuhul, tegyél a lábasba 20 dkg apróra kockázott csirkemellet, pirítsd át a darabokat minden oldalukon, majd folytasd a főzést a fentiek szerint.
Forrás: Éva magazin adventi különszáma
Nagyon fincsi lehetett :)
VálaszTörlésMarcel sincs oda a gombaert, ezert szinte soha nem csinalok, pedig en nagyon szeretem.
Szep 7veget Nektek, sok puszi