2010. november 11., csütörtök

Tejszínes gombaleves

Ezt sikerült ma megfőznöm ebédre, nekem és Znek nagyon bejött, Rolinak pedig egyáltalán nem...

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • · 5 dkg vaj
  • · 1 fej vöröshagyma
  • · 35 dkg csiperkegomba
  • · 2 sárgarépa
  • · 15 dkg karfiol
  • · 3 ek finomliszt
  • · 1,5 liter csirkehúsból készült alaplé
  • · 1-1 kávéskanál kakukkfű és tárkony
  • · 5 dl tejszín
  • · só, bors, petrezselyem
  • · 20 dkg csirkemell

A hagymát vágd apróra. A gomba kalapját szeleteld keresztbe, a lábát karikázd fel. A sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel, a karfiolt szedd rózsáira. Olvaszd fel a vajat egy lábasban, add hozzá a hagymát és párold 5 percig. Add hozzá a sárgarépát, a gombát, és a karfiolt, párold tovább, amíg megpuhulnak. Hintsd meg liszttel, jól keverd el és fokozatosan add hozzá a csirekhúslevet, a kakukkfüvet és a tárkonyt. Forrald fel, és kis lángon főzd 10 percet. Ha elkészült, keverd hozzá a tejszínt, a petrezselymet, ízesítsd sóval és borssal (de szerintem nem kell, mert az én leveskockám elég sós volt).

Ha csirkehúst is teszel bele, akkor amikor a hagyma megpuhul, tegyél a lábasba 20 dkg apróra kockázott csirkemellet, pirítsd át a darabokat minden oldalukon, majd folytasd a főzést a fentiek szerint.

Forrás: Éva magazin adventi különszáma


1 megjegyzés:

  1. Nagyon fincsi lehetett :)
    Marcel sincs oda a gombaert, ezert szinte soha nem csinalok, pedig en nagyon szeretem.
    Szep 7veget Nektek, sok puszi

    VálaszTörlés